Whiskygaarden - Dansk forhandler af Whisky, Cognac, Bourbon, Rom m.m.
Whiskyaarden forsideOm WhiskygaardenHandelsbetingelserKontakt Whiskygrden
Nyheder
Alle produkter fra A-Z
Whisky
Rom
Cognac
Anden spiritus
Øl
Whisky Glas
Udstyr
Gave ide
Tilbud
Top 10 lister
Rom og Whiskysmagning
Museums produkter
Duftsæt


© Whiskygaarden.dk 2005-2013 - All rights reserved

Enghaven Oak aged Dansk Rom


Pris pr stk. 299 kr.-
Vejl. butikspris kr. 349,- spar kr. 50,-

Ikke p lager - bestillingsvarer

Vlg antal:Alkoholstyrke: 40 %

Flaskestørrelse: 50 cl.

Type: Oak aged rom.

Land: Danmark. 

Region: Østjylland.

I denne rom er der ikke tilsat nogen form for farve.

Præsentation:

Denne første udgave af Enghaven rom var faktisk en forsøgsrom, vi havde derfor ikke regnet med at vi allerede nu kunne sende den i handel. Efter at have smagt på rommen igennem lagringen kunne vi godt smage og se at vi var på rette vej. Vi besluttede derfor at lade et smagspanel og nogle at vores trofast kunder smage på den for at høre var de syntes. Resultatet var en særdeles positiv reaktion og vi tog en beslutning om at sende den første Enghaven rom på markedet, så du nu selv kan vundere om vi er på rette vej med vores projekt.

Smags- og duftnoter på Enghaven Rom


Duft: En frisk, men også sødelig og lettere olieret duft. Lidt overmoden banan, tørret abrikos og nøddeagtige noter titter også frem.

Smag: En lettere sødme er gennemgående, uden dog at blive markant. Meget tydelige egetræsnoter, en del mere end duften lægger op til. I eftersmagen dukker der lidt lakridsrod op sammen med den lettere sødme. 

Historie

Det er ikke kun i Caribien at rom fører tankeren hen på pirater og vovede bedrifter. Også bag denne rom fra Brænderiet Enghaven gemmer sig en spændende og ikke mindst rigtig sørøverhistorie. Brænderiet er nemlig beliggende på den gamle slægtsgård Enghaven, der i 1817 blev købt for de penge, som styrmand Christen Boldsen var tildelt under den såkaldte Kaperkrig fra år 1807 til år 1814. I 1808 udførte han en heltemodig aktion sammen med en matros, en skibsdreng og en ung kvindelig passager. De generobrede den stolte Galease (Sejlskib med to master) Helene Chatlotte fra de Svenske kapere. De havde ellers kort tid forinden opbraget skibet for at føre det til Sverige og modtage prisepenge. Helene Charlotte var på handelsrejse og skulle til det hungersnødsramte Norge, da hun blev kapret. På tidspunktet for tilbagetagelsen af Helene Charlotte var der gået over 30 timer, og derfor sagde loven at den person der stod for erobringen havde ret til at beholde både skib og last. Dette sammenfald at heldige begivenheder gjorde Christen særdeles vehavende og han slog sig ned i Randers som købmand. Senere købte han Enghaven i Mellerup, hvor han også  har efterladt sig et minde i form af en model af Helene Charlotte som hænger i Mellerup Kirke. 
 Share |

Enghaven Oak aged Dansk Rom

Enghaven Oak aged Dansk Rom Enghaven Oak aged Dansk Rom
Enghaven Oak aged Dansk Rom

[G til toppen af siden]
Webshop - SideWalk webbureau, weblsninger og sgeoptimering
Whisky - Single Malt Whisky - Whisky fra Skotland - Whisky fra Irland - Whisky fra Japan - Pure / Vatted / Blended Malt Whisky - Grain Whisky
Bourbon / Rye Whiskey - Blended Whisky - Whisky Glas - Whisky Drinkssten - Whisky Brndevin - Edradour Whisky